Учесници „Школе филмске магије“ на премијери филма „Јесен самураја“ у Сава центру

Деца из Грачанице, учесници овогодишње „Школе филмске магије 2“, били су гости на премијери филма „Јесен Самураја“ која је у понедељак, 3. октобра, одржана у великој дворани Центра Сава у Београду.

Пре пројекције филма „Јесен самураја“, београдску премијеру имао је и краткометражни играни филм „Нацртај ми љубав“, који је овог лета снимљен у Грачаници у оквиру друге по реду школе филмске магије, коју су организовали Дом културе и продуцентска кућа „Гаргантуафилмс“ из Београда.

dsc_0212_small

Громогласним аплаузом и овацијама публике у пуној дворани Сава центра награђена је и екипа младих глумаца, камермана и монтажера која је учествовала у снимању краткометражног филма „Нацртај ми љубав“.

dsc_0217

„Јесен самураја“ је најновији филм редитеља Данила Бећковића, по сценарију Димитрија Војнова, за чију је премијеру владало огромно итересовање публике.

Филм, најављен као изненађење јесени од кога се очекује огроман успех, јесте романтична комедија о љубави бившег каратисте Владице кога игра Петар Стругар и Снежане чији лик тумачи Христина Поповић. У филму играју Никола Којо, Сергеј Трифуновић, Весна Тривалић, Катарина Жутић, Андрија Милошевић.

Како је најављено, филм „Јесен самураја“ имаће ове јесени и своју косовско метохијску премијеру, најпре у Грачаници, а потом и у осталим српским срединама.

И.М.