Издавачи и ствараоци са КиМ и ове године на београдском Сајму књига

И на овогодишњем, 61. Међународном сајму књига у Београду учествоваће издавачи са Косова и Метохије. Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић, сутра, 24. октобра, у 13 сати у Хали 1-а Београдског сајма, свечано ће отворити штанд Канцеларије за КиМ.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије и ове године ће представити издаваштво и стваралаштво Срба са Косова и Метохије. Сваког дана од 10 до 20 часова на штанду Канцеларије за КиМ, у оквиру 61. Сајма књига, публици ће се представити песници, појци, уметници и научници са територије Косова и Метохије, као и књижевници и научни радници који се у свом стваралаштву и научним радовима баве питањем Косова и Метохије.

Концепт учешћа Канцеларије на Сајму књига заснива се на споју модерног и традиционалног, прошлости и садашњег тренутка. Коришћењем савремених технологија пружићемо посетиоцима штанда увид у богатство културног и уметничког ставралаштва наше јужне покрајине.

images

Поред ових активности, на другом штанду Канцеларије за КиМ у Хали 4 на 61. Међународном сајму књига у Београду, представиће: Епархија рашко-призренска и Српске православне цркве, Дом културе „Грачаница“, Културно-просветна заједница Косова и Метохије, Књижевно друштво Косова и Метохије, Градска библиотека „Вук Караџић“ из Косовске Митровице, приштинска Народна библиотека „Иво Андрић“, Музеј у Приштини, Институт за српску културу Приштина – Лепосавић, Универзитет у Приштини, Дом културе „Свети Сава“ Исток-Хвосно, НИЈП „Панорама-Јединство“, ЈП „Мрежа Мост“, ЈП „Стари Колашин“ из Зубиног Потока и Независна асоцијација студената „Сви за Космет“.