Izdavači i stvaraoci sa KiM i ove godine na beogradskom Sajmu knjiga

I na ovogodišnjem, 61. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu učestvovaće izdavači sa Kosova i Metohije. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović, sutra, 24. oktobra, u 13 sati u Hali 1-a Beogradskog sajma, svečano će otvoriti štand Kancelarije za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i ove godine će predstaviti izdavaštvo i stvaralaštvo Srba sa Kosova i Metohije. Svakog dana od 10 do 20 časova na štandu Kancelarije za KiM, u okviru 61. Sajma knjiga, publici će se predstaviti pesnici, pojci, umetnici i naučnici sa teritorije Kosova i Metohije, kao i književnici i naučni radnici koji se u svom stvaralaštvu i naučnim radovima bave pitanjem Kosova i Metohije.

Koncept učešća Kancelarije na Sajmu knjiga zasniva se na spoju modernog i tradicionalnog, prošlosti i sadašnjeg trenutka. Korišćenjem savremenih tehnologija pružićemo posetiocima štanda uvid u bogatstvo kulturnog i umetničkog stavralaštva naše južne pokrajine.

images

Pored ovih aktivnosti, na drugom štandu Kancelarije za KiM u Hali 4 na 61. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, predstaviće: Eparhija raško-prizrenska i Srpske pravoslavne crkve, Dom kulture „Gračanica“, Kulturno-prosvetna zajednica Kosova i Metohije, Književno društvo Kosova i Metohije, Gradska biblioteka „Vuk Karadžić“ iz Kosovske Mitrovice, prištinska Narodna biblioteka „Ivo Andrić“, Muzej u Prištini, Institut za srpsku kulturu Priština – Leposavić, Univerzitet u Prištini, Dom kulture „Sveti Sava“ Istok-Hvosno, NIJP „Panorama-Jedinstvo“, JP „Mreža Most“, JP „Stari Kolašin“ iz Zubinog Potoka i Nezavisna asocijacija studenata „Svi za Kosmet“.