Трибина за средњошколце „Украдена безбедност“

Дом културе „Грачаница“ и Општина Грачаница у сарадњи са Фондацијом „Тијана Јурић“ из Суботице и „NINАMEDIA“ из Новог Сада организују трибину на тему „Украдена безбедност“ као и представу „Насиље нема оправдања“.

Трибина  „Украдена безбедност“  је због тематике о којој се у Србији мало говори постала веома тражена. Ропство, трафикинг, бело робље, трговина органима, трговци људима, појмови су о којима све чешће слушамо, али са одређеном резервом у свести прихватамо да се то дешава „тамо, негде и некоме“.

Трибину води писац и новинар Влада Арсић, који врло реалистично, на моменте сурово и оштро говори о лошим појавама у друштву.

Трибина „Украдена безбедност“ намењена је ученицима средњих школа и родитељима који немају прилику да се често информишу о свим опасностима које вребају децу у школи, на улици и на интернету.

Представа „Насиље нема оправдања“ ауторско је дело глумца Зијаха Соколовића, који је сценарио писао у сарадњи са психолозима и социјалним радницима.

На годишњем конгресу Мреже земаља ЕУ за превенцију криминалитета, одржаном у Литванији 2013. године, ова представа је проглашена најбољим пројектом у Европској Унији у превенцији криминалитета и насиља у породици.

Кроз форму представе деца се информишу о разним облицима насиља и последицама које остају након насилних реакција. У представи се импровизује чак 120 различитих сцена насиља.

Трибина ће се одржати у Дому културе „Грачаница“ 02.11.2016. године у 12 часова, док ће представа бити одржана 03.11.2016. године у 12 часова.

Организатору су саопштили да ће превоз за све ученике средњих школа бити организован испред матичних школа  са поласком у 11:30 часова.