После кише поплављена дворишта

Због кише која од јуче пада без прекида дошло је до изливања амтосферских вода и плављења појединих дворишта и домаћинстава у Чаглавици док је под водом и део насеља Берген код Угљара. Из Одељења јавних служби општине Грачаница саопштавају да је ситуација под контролом.


 Под водом су данас осванула поједина домаћинства у најнижем делу Чаглавице где  је због сливања атмосферских вода и изливања канализационих шахти дошло до плављења дворишта. За сада не постоји опасност да вода продре у стамбене објекте мештана овог дела Чаглавице.

Вода из Грачанке излила се и на делу пута подвожњака код Преоца.

bergen_poplava-300x225
Поплављено двориште у насељу Берген – фото: Радио Грачаница

Вода је преплавила и дворишта у насељу Берген код Угљара. Станари овог насеља кажу да им је дворишта преплавила вода која се слива са ауто пута јер, како наводе, пропусти и одводи за атмосферску воду нису пропсно направљени, због чега после сваке веће падавине имају проблема са водом која се слива у њихова дворишта.

„Због кише која је падала читаве ноћи порастао је и ниво воде у кориту Грачанке, али за сада нема опасности од њеног изливања“, рекао је директор Одељења јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић. Трајковић истиче да су општинске екипе обишле терен и поплављена домаћинства у насељу Берген и Чаглавици.