Ликовна колонија „Јесен у Призрену“ у Светим Архангелима

Седмодневни ликовни сусрети „Јесен у Призрену“ биће отворени у понедељак 14. новембра у манастиру Светих Архангела код Призрена, саопштено је из Дома културе у Грачаници који је организатор ове ликовне колоније.

Манстир Светих Архангeла и град Призрен, са својим духовно културним вредностима, угостиће сликаре: Новака Новаковића из Ћуприје, Предрага Драговића из Београда, Љубинку Адамовић Аксентијевић из Призрена која живи и ствара у Краљеву, Николу Брадића из Ниша, Јовану Денић из Београда, Марка Вишића из Лесковца и Милицу Костић из Лапљег Села код Приштине.

„ Дом културе Грачаница, Друштво пријатеља светих Архангела и Културни центар Призрен настоје да врате српске уметнике и културу у овај град. До сада смо имали доста догађаја у Светим Архангелима, Атријуму цркве Светог Спаса и у Богословији “Свети Кирило и Методије”, рекао је Небојша Јевтић, уредник ликовних програма у Дому културе Грачаница.

Изложба радова насталих на колонији „Јесен у Призрену“ биће одржана у Призрену и Грачаници.

Покровитељ јесењих ликовних сусрета у граду на Бистрици је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије уз  подршку Епархије рашко-призренске.