Бањалука: Масовна акција прикупљања никољданских пакетића за децу са КиМ

Помоћник министра просвете и културе Републике Српске за предшколско, основно и средње образовање Радмила Коцић Ћућић рекла је данас да ресорно министарство подржава све акције помоћи деци са Косова и Метохије.

Ћућићева је навела да се велики број школа одазвао акцији прикупљања никољданских пакетића за косовску децу.

„Искористила бих ову прилику да се захвалим свим ученицима и њиховим родитељима што су показали хуманост“, рекла је Ћућићева, која је присуствовала приредби и предаји никољданских пакетића, које су за малишане са Косова прикупили ученици и родитељи Основне школе „Свети Сава“ у Бањалуци.

Председник Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов истакао је да не памти тако велики одзив ученика и родитеља на ову традиционалну акцију.

„Према првим проценама, 30.000 ученика укључило се у ову акцију“, рекао је Арлов и додао да ће пакетићи уз помоћ Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије бити допремљени на одредиште 21. децембра ове године.

Акцију прикупљања никољданских пакетића спроводи бањалучки Одбор за помоћ Србима Косова и Метохије под називом „Хуманошћу за осмијех српске дјеце Косова и Метохије“ уз подршку Министарства просвете и културе и основних и средњих школа Српске.