Marko Đurić u Mitrovici i pored zabrane iz Prištine

Direktor Kancelarije Vlade Srbije, Marko Đurić, pustio je u rad danas benzinsku pumpu Naftne industrije Srbije u Kosovskoj Mitrovici, prenosi portal Kossev, uprkos zabrani iz Prištine.

Prvi auto kojem je natočen benzin je ambulantno vozilo Zdravstvenog centra, a direktor  centra, Milan Ivanović bio je u pratnji vozila i na pumpi sačekao Đurića. Tu su bili i predsednici  privremenih opštinskih organa i predstavnik Telekoma, Zoran Milojević-Zeljo, piše dalje Kossev. U Đurićevoj pratnji nalazili su se i njegov zamenik Dušan Kozarev i kosovski ministar lokalne samouprave,  Ljubomir Marić. Đurić je na pumpi razgovarao i sa upravom Telekoma Srbije, koji je danas dobio punu  licencu za poslovanje na čitavoj teritoriji KiM-a, kako je potvrdio sam Đurić, a u istom danu kada je i Kosovo, kao „geografska oblast“ – dobilo pozivni broj +383. Đurić takođe tvrdi da NIS-ova pumpa ima sve potrebne licence za rad, u „oba sistema“, a da na Kosovu radi sa licenciranim partnerom „SEKOS“. Srpskog zvaničnika je na benzinskoj pumpi dočekalo oko stotinjak građana. Desetak kosovskih policajaca je, sa strane, mirno posmatralo ovaj događaj.

U Severnoj Mitrovici je istovremeno boravio i Ramuš Haradinaj, koji je obišao i zid koji se gradi u blizini glavnog mosta na Ibru, piše Kossev.

Izvor i slika: Kossev

Anđelka Ćup