Томићу плакета за дати допринос од КУД „Шарски бехар“

Фото: Ермин Фазли

Културно уметничко друштво „Шарски пехар“ из Призрена, синоћ је организовало вече поезије на коме су представили своје годишње резултате и захвалили се онима који су њихов рад у протеклом периоду помогли. Плакета, у знак захвалности за свесрдну помоћ,  додељена је и директору Канцеларије за заједнице при Влади Косова, Ивану Томићу.

Захваливши се, Томић је рекао  да ће сигурно и убудуће сарађивати јер су, како је оценио,  културно-уметничка друштва не само чувари културе и традиције, него и личног идентитета једне заједнице.

„Канцеларија за питања заједница наставља да подржава културно-уметничка друштва из свих заједница. Са КУД „Шарски бехар“ ове године смо имплементирали неколико пројеката као што су организација Дана Бошњака, подршка школи одбојке, вече поезије и организација неколико представа које су одигране на територијама општина Грачаница и Призрен. Задовољан сам имплементацијом досадашњих пројеката које смо имали са овом организацијом. Захвалио бих се директору Едису Мустафићу на урученој плакети која је свакако подстрек да наставимо заједнички да радимо како би очували културу и традицију бошњачке заједнице на Косову, јер је постојање различитих заједница основ демократије једног друштва и стога су све подједнако важне“, рекао је Томић.

КУД „Шарски бехар“ постоји већ 25 година. То је најстарије и најактивније културно-уметничко друштво Бошњака, које гаји културну баштину и чува традицију.

Анђелка Ћуп