Ким радио: 16 година незгодних питања

РТВ КиМ

Радио Ким обележава 16 година рада. Директор куће Исак Воргучић каже да је 16 година рада овог медија обележило непристрасно и независно новинарство.

Радијски програм почео је да се емитује на данашњи дан 2000. године. Радио Ким је прерастао у РТВ Ким и спектру својих медија придружио кабловски ТВ канал 2013. године.

Директор РТВ Ким Исак Воргучић истиче да је 16 година рада овог медија обележило професионално новинарство које се ретко среће у српским медијима на Косову.

“Ми смо основани са циљем да будемо непристрасни и независни медиј који ће износити другачије виђење ствари у односу на тадашњу званична политика, а то је био крај деведесетих код нас. Испоставило се да тај крај деведесетих још увек траје“, каже Воргучић.

Након оснивања Ким радио је често био поређен са Б92, каже Воргучић.

“Говорили су да је то косовски Б92. Међутим, ми са Б92 никада нисмо имали везе, осим што смо нешто мало сарађивали. Данас, када Б92 више не постоји, јер и овај који постоји је један режимски медиј, остао је Ким на Косову који је, могу слободно да кажем, једини медији који није режимски“, истиче Воргучић.

На 16. рођендан Ким радија, управа РТВ Ким поручује слушаоцима и гледаоцима да нас прате и даље, јер ми не климамо главом на изјаве политичара, већ постављамо незгодна питања.