Бобан Станковић, нови заменик министра за рад и социјално старање

Бобан Станковић

Уместо Мирјане Јевтић, која прелази на дужност министарке администрације и локалне самоуправе у Влади Косова, на место заменика министра за рад и социјално старање, косовски премијер Иса Мустафа је именовао Бобана Станковића.

Станковић је као кадар Самосталне либералне странке, био министар за повратак и заједнице, више од годину дана, тачније до септембра 2008. године, када је, како је званично саопштено, тадашњи “премијер Косова, господин Хашим Тачи, одобрио оставку министра у Министарству за заједнице и повратак, господина Бобана Станковића. Господин Станковић је своју оставку оправдао разлозима личне и објективне природе.”

У време Станковићевог мандата на месту министра за повратак и заједнице, објављен је низ документованих текстова у медијима на Косову, да Станковић злоупотребљава свој положај, али и да запошљава пријатеље и родбину.

Садашња министарка за локалну самоуправу, Мирјана Јевтић, именована је после разрешења Љубомира Марића са тог места. Око Марићевог разрешења и именовања Јевтићеве, нема поузданих информација. Док се из Кабинета премијера тврди да је све урађено у договору са Српском листом, директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, као и заменик косовског премијера, Бранимир Стојановић, тврде да договора није било.

Мирјана Јевтић је из Лепосавића и члан је Покрета социјалиста Александра Вулина. Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, јуче је позвао Јевтићеву да не прихвати именовање, док се Самостална либерална странка, која има потпредседника Скупштине Косова у оквиру Српске листе, јавности обратила саопштењем у коме се каже да је именовање Јевтићеве “разумљиво и прихватљиво”.

Председник Српске листе, Славко Симић, још увек се није огласио у медијима поводом смене министра Марића.

 

Анђелка Ћуп