Славко Симић осудио напад на српске младиће у селу Грнчар

Фото ГрачаницаОнлајн

Председник Српске листе Славко Симић најоштрије осуђује јучерашњи напад у селу Грнчар, у којем су избодени Слободан Савић и Марко Мирковић из села Партеш.

„Пошто се инцидент догодио на јавном месту у присуству сведока, очекујем хитну реакцију полиције, а онда и тужилаштва, у расветљавању овог напада. Оштро се мора стати на пут оваквим стравичним инцидентима, јер су у овом, као и у претходним случајевима били угрожени животи младих људи. Овакви инциденти намећу константне безбедносне изазове српској заједници на Косову и Метохији, стварају неповољну међуетничку атмосферу у односима  између Срба и Албанаца и враћају нас деценију уназад.  Поново се на Косову враћа време када неко жели да распири међуетничку мржњу и нетрпељивост. Косовско друштво и институције које су задужене за безбедност, морају се супроставити међуетничком насиљу, а политичари коначно јавно да осуђују припаднике своје заједнице који су починили злочине и изазивају страх и нетрпељивост”, поручио је Симић у саопштењу достављеном медијима.

Рањавање двојице младића из Партеша, који су били у једном кафићу, други је напад на Србе у последњих седам дана у селу Грнчар.  Претходно је Србин Г.П. из истог села, претучен.

Анђелка Ћуп