Расељени Срби из Ђаковице за Светог Николу у Приштини и Грачаници

Удружење расељнеих Срба из Ђаковице “Успеније Пресвете Богородице” данашњу славу Светог Николу Чудотворца обележиће посетом цркви у Приштини и обиласком манастира Грачаница.

„ Потомци старих, угледних домаћина са простора Косова и Метохије са својим пријатељима органозовано и скромно, из свих крајева Србије кренули су да у цркви Светог Николе, у Приштини обележе славу. Као и обилалазак Манастира Грачанице. Светог Николу обележићемо уз жито, свећу и славски колач, који ћемо посветити свим Србима, а посебно интерно расељенима који и после 17 годна, нажалост, на образ и на душу међународних институција, и ову славу славе и славски колач секу ван својих вековних огњишта“, наводи се у саопштењу Удружења расељених Ђаковчана.

“На пут крећемо са дубоким убеђењем и надом Божијом да догодине сви интерно расељени Срби своју крсну славу славе и дочекују госте на свом вековном Косову и Метохији.  Захваљујемо се Канцеларији за Косово и Метохију која нам је омогућила овај хумани пут сећања, поноса, незаборава, неодрицања од вековне православне традиције“, закључено је на крају саопштена Удружења Ђаковчана ”Успење Пресвете Богородице“.