Славко Симић: Желели смо да избегнемо политичку дестабилизацију

Фото ГрачаницаОнлајн

Председник Српске листе, Славко Симић, обратио се јавности саопштењем,  поводом, како је рекао, беспотребне кампање, “коју медији воде у вези овог случаја”. Наравно, ради се о смени Љубомира Марића са места министра локалне смоуправе и именовању Мирјане Јевтић на његово место. Симић у саопштењу тврди да су “посланици Српске листе желели да избегну политички дестабилизацију, која би додатно пролонгирала формирање Заједнице српских општина”.

Саопштење Славка Симића преносимо у целости.


“Пре свега није ми јасно зашто поједини медији воде беспотребну кампању у вези овог случаја. Господин Марић је био пред сменом како је рекао господин Мустафа, због лоше координације и сарадње његовог министарства са локалним самоуправама на КиМ. посланици Српске листе нису желели да дозволе продубљивање политичке кризе која је очигледно требала да се у овом случају наметне, јер наш примарни циљ је  да се што пре крене са формирањем Заједнице српских општина која је наш императив. Посланици Српске листе желели су да повере мандат Мирајани Јевтић, јер су желели да у изврсној власти жена из српске заједнице по први пут буде на челу министарства које има капацитете и да се на тај начин избегне сваки вид политичке дестабилизације која би додатно пролонгирала формирање Заједнице српских општина.
Иначе Срби са Косова и Метохије имају свој политички интегритет и када су у питању кадровска решења.
Наша Влада на чијем челу је наш председник Александар Вучић је пример самосталности, одговорности и политичког интегритета који ми следимо и пресликавамо на Косову и Метохији. Остајемо доследни и привржени нашој институционалној мајци Влади Републике Србије и желимо да у околностима у којима се нашао наш народ на Косову и Метохији заштитимо националне интересе и препишемо енергију и рад нашег председника Владе и у привременим институцијама у Приштини, због тага нас овде у Приштини и зову Вучићевим Србима и поносни смо на то!”
Председник Српске листе
Славко Симић