Српска напредна странка на Косову прекида сарадњу са Покретом социјалиста

Српска напредна странка

Општински одбори Српске напредне странке са Косова и Метохије, осуђују договоре дела посланика Српске листе из редова Покрета социјалиста са косовским премијером Исом Мустафом, који су резултирали сменом министра Љубомира Марића, члана и функционера Српске напредне странке и инсталирањем компромитоване, некомпетентне и Приштини лојалне особе на ту функцију, каже се у саопштењу Покрајинског одбора Српске напредне странке за Косово и Метохију и додаје да Српска напредна странка на Косову и Метохији прекида сваку даљу сарадњу са Покретом социјалиста, називајиући социјалисте Александра Вулина, „минорном групом политичких профитера“.

„Љубомир Марић је свој посао обављао часно, поштено и у сталној консултацији са својом државом и народом. Покрајински посланици из редова Покрета социјалиста су, радећи иза леђа Српској напредној странци, која ужива убедљиво највећу подршку наших сународника на Косову и Метохији, за шаку албанског новца продали интересе српског народа и нанели несагледиву штету државним и националним интересима“, пише у саопштењу достављеном медијима.

Саопштење даље преносимо у целости:


„Српска напредне странка на КиМ и њени представници унутар Српске листе сматрају да је именовање недоличне особе на место министра за администрацију и локалну самоуправу, иза леђа легитимним представницима државе Србије и Срба на КиМ, и у тренутку када Срби због покушаја отимања Трепче и блокаде споразума о ЗСО бојкотују седнице и друге активности владе у Приштини, акт продаје државних и националних интереса, који далеко превазилази уобичајене страначке размирице и који је увреда за сваког пристојног Србина и Српкињу.
Упозоравамо јавност да договор Мустафе и посланика из редова Покрета социјалиста подразумева, осим смене српског и именовања Приштини лојалног министра, и отворену трговину подршком ове групе формирању тзв. Војске Косова, која би била супротстављена Србији, и демаркацији тзв. независне државе Косово са Црном Гором.
Mи, разуме се, не признајемо ништа што је проистекло из издајничког договора посланика Покрета социјалиста и Исе Мустафе, па ни новопостављену министарку, која се, прихватајући функцију упркос директном позиву овлашћених представника државе Србије, придружила блоку албанских политичких партија.
Општински одбори Српске напредне странке нa Косову и Метохији прекидају сваку сарадњу са Покретом социјалиста на КиМ и предузеће све кораке како би се неутралисала штета коју та минорна група политичких профитера наноси снази и јединству српског народа на Космету.“