Стојановић, Јевтић и Марић: „Да ли Вулин заслужује да се назива српским министром?“

После позива који је председник Покрета Социјалиста Александар Вулин упутио представницима косовско-метохијских Срба да „смире страсти“, огласили су се заменик косовског премијера Бранимир Стојановић, косовски министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић и недавно смењени министар за локалну самоуправу у Влади Косова, Љубомир Марић.

Саопштење преносимо у целости:

Лидер Покрета социјалиста Александар Вулин данас је требало да, уколико заиста није налогодавац антисрпског преврата на КиМ, саопшти да су сви актери разбијања српског националног јединства искључени из странке.Међутим, Вулин је, нажалост, у преломном тренутку показао политичко лицемерје и потврдио савез који је његова странка на КиМ склопила са Исом Мустафом.

Наравно да се групица његових политичких марионета на КиМ не би осмелила да нападне на Српску листу и Српску напредну странку без његове подршке и уверавања да ће им то проћи некажњено.

Позивом на рушење владе, за коју зна да и без Српске листе има већину, покушава да опере руке од нечега у шта је несумњиво умешан. Вулин се нада да ће тим маневром оставити своје пулене у Мустафиној влади, по договору који је са њим постигао, а да ће истовремено поцепати СНС на КиМ. Али то се неће десити.

Уместо што покушава да се дистанцира од проблема који је сам произвео, Вулин треба да стане пред огледало и добро размисли да ли заслужује да се назива српским министром.