Широм Косова и Метохије 30 антена МТС-а. Ђурић: Ускоро хало и са Брезовице

Мобилна телефонија Србије (МТС)  је на основу споразума о телекомуникацијама између Косова и Србије од надлежног косовског тела добила 60.000 мобилних и 74.000 фиксних бројева као и локације за постављање 30 антена широм Косова, преноси приштински лист Зери. “ Коначно, после много година, хало са Брезовице и из косовског поморавља“, каже директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.


Kако наводи Зери, МТС ће имати мобилне бројеве 047 од 10.0000 до 15.9999, док ће фиксни бројеви наставити да буду као и од сада. У региону Приштине МТС ће имаи 14.000 фиксних бројева, у региону Митровице 46 хиљада, Урошевца 6.000 и Гњилана 8.000.

Антене МТС-а  биће постаљене на 30 локација и то на северу Митровице, Зубином Пороку, у селу Зупче, Малом Звечану, Курил, Врбовац, Јошаница, Бањска, Лешак, Лепосавић, манастирима Соколица, Девич, Пећкој Патријаршији, Високим Дечанима, Великој Хочи, Грачаници, Ранилугу, Шилову, Доњој Будриги, Штрпцу и Брезовици.

Бројеве, и локације за антене МТС-у доделио је Регулаторни ауторитет за електронске и поштанске комуникације Косова (РАЕПК).

Фото: ГрачаницаОнлине

Марко Ђурић: Ускоро хало и са Брезовице

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је синоћ да је додељивање мреже фреквенција српском оператеру мобилне телефоније на КиМ један од резултата политике дијалога и додао да смо сачували националне интересе по том питању.

„Коначно ћете, након толико година, моћи ускоро да чујете ‘хало’ и са Брезовице, из Штрпца, Косовског поморавља, из свих средина у којима су људи безакоњем и насиљем, још 2011. године, а негде и пре тога, лишени права да имају оно што имају грађани у другим деловима наше земље“, рекао је Ђурић новинарима, после састанка са замеником секретара Генералног савета Јединствене Русије задужен Сергејом Железњаковим.

Како је додао, ускоро ће српска деца на Брезовици, у Штрпсцу, моћи да користе брзи интернет, мобилну телефонију и све што имају друга деца и што никада није ни требало да буде доводено у питање. То је, истакао је Ђурић, један од резултата политике дијалога, која није увек лака, већ често бременита многим изазовима и проблемима.

Извор: Танјуг