Славко Симић: Замрзавамо своје учешће у Скупштини и Влади КиМ

Фото ГрачаницаОнлајн: Славко Симић

Шеф посланичког клуба и председник Српске листе, Славко Симић, обратио се медијима саопштењем у коме каже да ће посланици Српске листе до даљњег замрзнути своје учешће у Скупштини Косова, као и да ће се Мирјана Јевтић “повући” из Министарства локалне самоуправе.

“Председник Александар Вучић је председник наше једине Владе и његов ауторитет је како за нас, тако и за све Србе на КиМ неспоран. Зато, ми посланици Српске листе у Парламенту привремених институција на КиМ, објављујемо да ћемо спровести све одлуке председника Вучића и да замрзавамо своје учешеће у раду Скупштине и Владе КиМ, као и да ће у складу са захтевом председника Вучића, Мирјана Јевтић напустити Министарство локалне самоуправе, јер Мирјана Јевтић као Српкиња са КиМ, поштује ауторитет и захтев премијера Републике Србије и понашаће се у складу са тим”, каже се у саопштењу Српске листе, достављеном медијима, које је потписао Славко Симић.

“Нико за Србе на КиМ није урадио више од Александра Вучића и борба српског народа на КиМ није могућа и неће бити успешна, уколико из било ког разлога не буде постојало јединство и тесна веза између представника Срба на Ким и председника Владе Републике Србије, Александра Вучића”, наставља Симић у саопштењу и каже да Српска листа на КиМ окупља све Србе, без обзира на њихову политичку припадност и да је формирана у циљу останка српског народа на овим просторима.

“Зато, наше деловање мора бити пример јединства и заједничке борбе у будућем формирању ЗСО. Александар Вучић има наше пуно поверење и захвалност за труд и посвећеност решавању наших проблема. Вучић је наш премијер, а не Мустафа. Тако је било и тако ће бити”, закључује се у саопштењу Славка Симића.

 

Анђелка Ћуп