Б. Стојановић: Време српских пудлица албанским политичарима је прошлост

Фото ГрачаницаОнлајн: Бранимир Стојановић

Заменик премијера Косова, Бранимир Стојановић, поновио је данас у селу Бање код Србице, да јединство унутар Српске листе јесте мало пољуљано, али и да ће оно бити направљено какво је и раније било и какво мора да буде у будућости.“Време трговине и српских пудлица албанским политичарима је прошлост, они који мисле другачије могу само да иступе, јер јединство Српске листе не могу да покваре“, поручио је Стојановић.

„Апсолутна већина људи жели да и даље спроводи политику око које смо се договорили када смо правили Српску листу. Појединци који су желели да то поремете, у томе неће успети, као што нису успели и као што никада у будућности неће успети они који буду желели да то раде“, изјавио је Стојановић у селу Бање, у општини Србица.

Заменик косовског премијера је навео да очекује папир о оставци Мирјане Јевтић која је на челу Министарства за локалну самоуправу именована уместо Љубомира Марића. Он је додао да је време тргвине, када су се Срби понашали као пудлице албанских политичара, прошлост.

„Постоје појединци који верују да и даље могу да се баве трговином са Србима, да производе неке нове, своје Србе. То је нешто што је прошлост и што не може више да се деси. Сви који то раде заправо ће само схватити да губе време и да је то прошлост коју смо оставили иза себе, када су се поједини Срби понашали као пудлице албанских политичара. То време  се заправо више никада неће вратити“, био је категоричан Стојановић.

Заменик косовског премијера Бранимир Стојановић је напоменуо и да ће све одлуке које су донете у пакету са именовањем Мијране Јевтић на место министарке за локалну самоуправу бити укинуте и да у том процесу свако морати да сноси свој део одговорности.

„Све одлуке које су донете у том пакету када је (Јевтићева) именована за министарку, биће обухваћени овом одлуком и нико неће бити аболиран, нити Самостална либерална странка, нити људи који долазе из Покрета социјалиста, као и сви појединци који су у томе учествовали. Сви ће сносити последице и у томе нема никаве дилеме“, закључио је Стојановић.

На новинарско питање, ко је заправо шеф Посланичког клуба Српске листе, заменик косовског премијера је поновио:  „То је јасно. То је Саша Милосављевић, а о осталим одлукама, накнадно ћемо обавестити јавност!“

У међувремену, Мирјана Јевтић је поднела неопозиву оставку на место министарке локалне самоуправе у Влади Косова.

 

Иван Миљковић