Далибор Јевтић: У Новој години нам треба више разумевања од оних који нас нису разумели

Фото ГрачаницаОнлајн: Далибор Јевтић

Министар за заједнице и повратак, Далибор Јевтић, честитао је грађанима Косова Нову годину, пожелевши свима добро здравље и мир:

„Свима нама који живимо на Косову желим да 2017. годину и сваку наредну, живимо у миру, међусобној толеранцији и уважавању, да у 2017. години комшије Албанци у Мушутишту уместо тешким речима и протестима, дочекају своје комшије Србе речима добродошлице, да ту реч добродошлице за Србе чујемо и у Ђаковици, да уместо само речи да су Срби добродошли у Приштину, те речи видимо кроз дела и да се у храму Христа Спаса, уместо катанаца на решеткама нађу широко отворена врата цркве, у којој ће се поново служити литургија и сабирати народ”, каже се у новогодишњој поруци Далибора Јевтића.

„У наредној 2017. години треба нам више разумевања од оних који нас нису разумели, да нас они који „нису чули“ коначно саслушају и прихвате чињеницу да Срби на Косову желе да живе и да на Косово желе да се врате. Знам да ће и наредна година бити пуна изазова, и зато желим да посебно наши повратници буду упорни, баш онако како су упорни били они који су се вратили у Жач”, поручио је у честитки министар за заједнице и повратак.

Анђелка Ћуп