Марко Ђурић: Нека радост Христовог рођења подари мир и снагу нашем народу на Косову и Метохији

Фото ГрачаницаОнлајн: Марко Ђурић

У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, свештенству, православним верницима, посебно српском народу на Косову и Метохији, Марко Ђурић је пожелео срећан Божић.

„Најрадоснији хришћански празник вековима нам доноси светлост вере, наде и љубави и уједињује нас око непролазних хришћанских вредности и врлина. Нека нам зато предстојећи празнични дани буду надахнуће и подстицај да негујемо слогу и љубав међу ближњима, да поштујемо наше различитости и да нас мудрост и снага воде у победу над искушењима тешког времена у коме живимо“,каже се у Ђурићевој честитки.

„Такође, искрено желим да радост Христовог рођења унесе срећу и спокој у све наше домове, а нашем народу на Косову и Метохији подари мир и снагу за његово постојање и опстанак на вековним огњиштима предака. Уз жеље за личну и породичну срећу, добро здравље и професионални успех, очекујем да ћемо са међусобним поверењем и разумевањем закорачити у нову годину и истрајити на путу истине и правде, који је за нас и једини пут. Нека нам Божићни празници буду подстрек за остварење наших циљева.  Мир Божји Христос се роди!“, каже се у честитики Марка Ђурића.

Анђелка Ћуп