Проходан пут према селу Љевоши

pixabay

Након интервенције Министарства за заједнице и повратак и министра Далибора Јевтића код представника општине Пећ, путеви према селу Љевоши су очишћени од снежних наноса и након вишедневне блокаде, поново проходни, саопштено је из овог министартсва.

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, истиче да се министарство на чијем је челу, подједнако брине о свим повратницима и да је било недопустиво да Срби у овом месту остану одсечени од главних путева неколико дана.

„За нас је сваки повратник важан,као и и услови у којима они живе и због тога нисмо могли да дозволимо да и даље Срби у Љевоши буду буквално одсечени и немају никакву комуникацију са осталим местима у општини Пећ у овим хладним данима. Драго ми је да је локална самоуправа имала разумевања и да су одмах реаговали на наш позив да се омогући проходност путева ка Љевоши, тако да су путеви према овом селу од данас проходни. Очекујемо да се ситуација са снадбевањем електричном енергијом такође реши као и проблем водоснадбевања у Љевоши.“, рекао је министар Јевтић.

 

Анђелка Ћуп

Save