Predstava i paketići i za decu opštine Klokot

Teatar Geto u Klokotu
Teatar Geto u Klokotu

Kabinet zamenika premijera i Kancelarija za pitanja zajednica obezbedili su u saradnji sa opštinom Klokot novogodišnje paketiće za 300 mališana. Uz prigodan kulturno-umetnički program danas su paketići podeljeni i deci ovog kraja.

Mladi glumci teatra “Geto” izveli su predstavu “Milica i Marica i kulturna zavrzlamica”, a direktor Kancelarije za zajednice Ivan Tomić rekao je da je akcija podele paketića nastavljena, ali da paketići nisu najvažniji deo celog ovog druženja, već da je važnije to što je deci omogućeno da vide po koju pozorišnu predstavu, za šta kako je istakao, i nemaju mnogo prilika.

“U saradnji sa gradonačelnikom Srećkom Spasićem i sa teatrom Geto, napravili smo ovde jednu divnu atmosferu, izmamili osmehe deci na lice i to je nešto što nas pokreće. Zato nećemo stati ovde, nastavićemo ovu akciju, ali i ubuduće nastojaćemo da organizujemo slična druženja, manifestacije na kojima će deca različitih krajeva biti u prilici da pogledaju neku predstavu, da im se prikaže nešto novo, nešto što u njihovom kraju nije tako česta prilika”, kazao je Tomić.

Teatar Geto u Klokotu

Gradonačelnik opštine Klokot Srećko Spasić zahvalio se mladim glumcima teatra Geto na, kako je rekao, divnoj predstavi koju su izveli za decu ovog kraja i istakao da je to od velikog značaja za njih, jer ima i onih koji nikada nisu bili u pozorište i nikada nisu gledali predstavu.

“Zahvaljujući Kancelariji za pitanja zajednica, obezbedili smo paketiće za svu školsku decu i mislim da su njihovi osmesi dovoljno rekli. Deca su zadovoljna, a samim tim i mi”, kazao je Spasić.

Novogodišnji paketići predhodno su podeljeni deci iz različitih krajeva Kosova. Sledeća destinacija Deda Mraza i novogodišnjeg konvoja, kako je danas najavljeno, biće Obilić i Plemetina.

Anđelka Ćup

Save