Повратницима у Љевоши укључена струја и допремљена помоћ у храни и води

повратници у селу Љевош

Након интервенције министра за повратак и заједнице, Далибора Јевтића, екипе КЕДС-а су отклониле квар на далеководу, па је село Љевоша, коначно добило струју, коју није имало неколико дана, каже се у саопштењу информативне службе Министарства за повратак и заједнице. Такође, представници Министартсва за повратак и заједнице, данас су повратницима у Љевоши, уручили пакете хране и воде.

Јевтић је рекао да су представници Министарства за заједнице и повратак и он лично, у готово свакодневној комуникацији са службом за чишћење путева, комуналном службом, електродистрибуцијом и свим релевантним иниституцијама које треба да омогуће нормално функционисање  живота повратника.

This slideshow requires JavaScript.

„Трудимо се да онолико колико је у нашој моћи обезбедимо нормалне услове за живот повратницима у овим хладним данима и због тога су представници министарства свакодневно на терену и у сталној комуникацији са повратницима и одговарајућим службама, како би на време реаговали. Пре неколкико дана је на нашу интервенцију рашчишћен пут ка Љевоши, данас смо успели да уз комуникацију и добру сарадњу са КЕДС-ом омогућимо и поправку далековода и поновно пуштање електричне енергије и ја им се на томе захваљујем. Моји сарадници су повратницима у овом месту данас однели, прехрамбене пакете, пијаћу воду и поклоне за троје деце која тамо живе, тако да на тај начин желимо да покажемо да о њима бринемо и на овај начин и да макар Нову годину, која се вечерас дочекује по јулијанском календару, дочекају у нормалнијим и хуманијим условима“, истакао је министар Јевтић, нагласивши да запослени у министартсву на чијем је челу, овакву бригу исказују према припадницима свих заједница који су угрожени.

Анђелка Ћуп