„Софијин цвет“ на дар метохијским малишанима

"Софијин цвет" - глумци позоришта "Пинокио"

Глумци Позоришта лутака „Пинокио“ из Београда, Владимир Пауновић и Маја Лукић, одиграли су представу „Софијин цвет“ за ученике ОШ „Светозар Марковић“ из Велике Хоче и ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Ораховца.

Представа „Софијин цвет“ на занимљив начин указује на проблеме који угрожавају планету земљу, a који су настали људском непажњом према животној средини. Њен циљ је и подизање еколошке свести и промовисање здравог начина живота.

„Пресрећна сам долазком на Косово и Метохију и то што сам играла за децу која живе и раде у веома отежаним условима. Њихови осмеси су непроценљиви“ –  рекла је глумица Маја Лукић.

Глумцу Владимиру Пауновићи није први пут да долази на Косово и Метохију, овога пута, каже,  одлази задовољан јер је обишао Метохију где раније није био.

„ Овде сам упознао људе и децу који су упркос недаћама остали духом јако ведри“ – рекао је Пауновић.

Представа „Софијин цвет“ изведена је у оквиру пројекта „Свако дете у енклави има дан културе“ који подржава Министарство културе Републике Србије, а планирано је да по завршетку школског распуста, иста представа буде одиграна и за децу метохијских села Црколез, Бање, Гораждевац и Суво Грло.