Марко Ђурић: Постигнут договор око моста

Фото ГрачаницаОнлајн: Марко Ђурић

„Наши представници су око 2.30 постигли договор о томе како ће бити уређен део око моста у Мировици”, рекао је за РТС, директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић и додао: „То је омогућено захваљујући дипломатским активностима Владе Србије и премијера Александра Вучића”.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, рекао је да Брисел није претходних дана на исти начин третирао Београд и Приштину, истакавши да нису сви подједнако одговорни за ескалацију ситуације на Косову.

„Иза нас је дуга и непроспавана ноћ. Наши представници су око 2.30 постигли договор о томе како ће бити уређен део око моста, уз подршку свих нас који смо били укључени. И представници ЕУ и САД су били присутни“, рекао је Ђурић гостујући у Дневнику РТС-а.

Ђурић је додао да ће наредних дана, нацрт тог договора, којим су српски представници били задовољни, бити представљен јавности.

„Након тешке ноћи можемо рећи да смо корак ближе деескализацији, захваљујући нашим напорима“, рекао је директор Канцеларије за КиМ.

Извор: РТС

Анђелка Ћуп