Јасмина Стоићевић добила опрему за фризерски салон

Јасмина Стоићевић, штићеница „Куће за омладину“ у Грачаници, у којој су смештене особе са лакшим и тежим интелектним сметњама, добила је од Канцеларије за заједнице опрему за фризерски салон.

И поред великих потешкоћа и проблема који су је пратили кроз живот, Јасмина је остварила свој сан. Завршила је фризерску школу и сада ће уз помоћ донације Канцеларије за заједнице, посебно директора Ивана Томића, покренути сопствени бизнис.

“Јасмину сам имао прилике да упознам пре неколико година, док сам радио у општини Грачаница. Од нашег првог сусрета је прошло неколико година, а поред свих потешкоћа које Јасмина има и поред свих недаћа које су је задесиле у животу, она је показала јаку жељу да живи и ради као свака радно способна особа. Одрастати у дому и без родитеља није лако, али и поред тога, Јасмина је успела да заврши фризерску школу и изразила је жељу да отвори свој салон. Данас смо испунили њен сан! Она је добила основну опрему да почне да ради, а ја се искрено надам да ћемо када дођу нека боља времена, бити у могућности да јој ту опрему надоградимо”, истакао је Иван Томић.

Томић се такође захвалио представницима општине Грачаница, који су  обећали да ће Јасмини на коришћење уступити једну просторију у “Дому за омладину” како би она започела своју делатност.

“Искрено се надам да ће Јасмина успети да оствари свој животни сан. Јасмина је свима нама пример, поготову онима који одустају од својих снова и одлазе за неким другим сновима далеко одавде. Она је пример да и поред тешког и мучног живота можемо доћи до испуњења својих снова, само ако довољно верујемо у себе и своје способности”, рекао је Томић обећавши да ће наставити да ради још више и још боље како би омогућио свим младим људима да се остваре на неком пољу, како би на тај начин помогао опстанку Срба на просторима Косова.

Запослени и штићеници “Куће за омладину”, за госте и донаторе, приредили су свечани ручак и пригодан културно- уметнички програм.

Анђелка Ћуп