Поништена пресуда Оливеру Ивановићу

Wikimedia Commons: Оливер Ивановић

Апелациони суд у Приштини укинуо је осуђујући део пресуде у случају Оливера Ивановића, који се односи на 1999. годину и потврдио ослобађајући део пресуде,који се односио на 2000. годину. По речима адвоката Љубомира Пантовића, одлука Апелационог суда потврдила је да је ослобађајући део пресуде завршен, а да ће први део због којег је Ивановић осуђен на девет година затвора,бити враћен на поновни поступак.

„Чак је у једном делу образложења одлуке Апелационог суда наведено да је нејасно зашто је Оливер Ивановић осуђен“, истиче адвокат Пантовић док у Грађанској иницијативи „Србија, демократија правда“ (Г.И. СДП),очекују да после вишегодишње неправде заживи правда и да ће се Оливер ускоро наћи међу пријатељима и породицом.

Подсећамо, Оливера Ивановића, лидера Г.И. СДП осудио је Основни суд у Косовској Митровици за наводно дело ратног злочина против цивилног становништва. Иако се, без обзира на ову одлуку суда, Ивановићу и даље продужава притвор, адвокати одбране истичу очекивања да је обавеза првостепеног већа да што пре донесе одлуку о укидању притвора у којем се Ивановић налази од 27 јануара 2014 године.

Анђелка Ћуп