Nova donacija italijanskih karabinijera bolnici u Gračanici

Foto GračanicaOnlajn: nasagracanica

Predstavnici karabinijera, italijanske jedinice u sastavu KFORa, donirali su bolnici u Gračanici multifunkcionalni monitor za praćenje vitalnih funkcija pacijenata.

Bolnica u Gračanici ima od danas na odeljenju intenzivne nege savremeni multifunkcionalni monitor, Bionet BM7, sa kompletnom opremom za merenje krvnog pritiska, pulsa, temperature i drugih vitalnih funkcija pacijenata, saopštava Informativna služba opštine Gračanica. Aparat u vrednosti od 4.800 evra, italijanski karabinijeri su uručili osoblju bolnice, uz prisustvo gradonačelnika Gračanice, Vladete Kostića i direktora opštinskog odeljenja za zdravstvo, Aleksandra Popovića.

„Već duže vreme imamo dobru saradnju sa predstavnicima bolnice, kao i lokalne samouprave i zahvaljujući tom prijateljstvu, od nadležnih smo saznali da je ovakav aparat neophodan. I dalje ćemo pomagati onoliko koliko je u našoj moći“, kazao je italijanski pukovnik Mikele Salvo, uručujući poklon.

Na iskazanoj humanosti i dobroj saradnji, italijanskim karabinijerima, zahvalio se Vladeta Kostić, predsednik opštine Gračanica.

„Karabinijeri su uvek izlazili u susret ovoj zdravstvenoj ustanovi i drago nam je da se ta praksa nastavlja. Kao predsedniku opštine Gračanica posebno mi je drago što brinete i za bezbednost. Želim da znate da se uz vaše prisustvo, Srbi u našoj opštini osećaju bezbednije i da najviše poverenja naš narod ima upravo u KFOR i u karabinijere“, istakao je Kostić.

U ime bolnice u Gračanici, hirurg Dragan Perić zahvalio se na, kako je rekao, veoma značajnom i potrebnom aparatu, a delegacija karabinijera je posle obilaska bolnice u Gračanici, obišla i bolnicu u Lapljem Selu.

Anđelka Ćup