Градоначелник Штрпца избацио новинара Угриновића из канцеларије; УНС и ДНКиМ траже извињење

Братислав Николић

Поводом поступка градоначелника Штрпца, Братислава Николића, који је избацио из канцеларије новинара Златка Угриновића, Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ), најоштрије протестује и тражи извињење.

УНС и ДНКиМ протестују због осионог поступка председника општине Штрпце Братислава Николића, који је јуче избацио новинара ТВ Мост, Златка Угриновића из канцеларије општине, каже се у саопштењу достављеном медијима.

Како је УНС-у рекао Угриновић, јуче је, по новинарском задатку, а у оквиру серијала емисије „Отворено О“, отишао у општину како би са замеником привременог органа Живчетом Шаркочевићем, договорио учешће Шаркочевића у емисији.

„У једном тренутку, у току нашег разговора, у канцеларију је ушао Братислав Николић и угледавши ме како разговарам са Шаркочевићем, видно узрујан, љутитим гласом повикао: “Шта ти радиш овде, губи се из канцеларије!” Познајући Николића од раније као конфликтну и насилну особу, истог тренутка сам изашао из општинске канцеларије, како себе не бих довео у још гори положај да будем и физички нападнут. Јуче сам био на седативима и данас ћу отићи код лекара. За 28 година колико радим у медијима, ово ми се није десило“, рекао је Угриновић УНС-у.

Он је додао да је о инциденту обавестио и своју редакцију, али да реакције није било.

„Ни сам не знам зашто нико није реаговао из моје редакције. Нису ни информацију о томе објавили“, рекао је Угриновић.

Како УНС сазнаје у општини Штрпце, председник општине се налази на Сајму туризма и није доступан за коментар, као и директорка ТВ Мост, која је УНС-у рекла кратко да је у гужва на Сајму туризма и да не може сада да разговара о томе зашто редакција ТВ Мост није обавестила јавност о овом инциденту.

УНС и ДНКиМ сматрају да се ради о насилном поступку који не приличи јавном функционеру и да се овакав однос према професионалним новинарима не може толерисати, закључује се у саопштењу уз позив Братиславу Николићу да упути јавно извињење новинару Угриновићу.

 

Анђелка Ћуп