Srpska lista: Mesić osvedočeni srbomrzac

Srpska lista

Povodom izjave Stjepana Mesića da očekuje brz povratak Ramuša Haradinaja na Kosovo iz Francuske, gde je uhapšen na osnovu međunarodne poternice Republike Srbije, saopštenjem se oglasila Srpska lista. U saopštenju, Srpska lista naziva Mesića „rušiteljem države i ponosnim učesnikom u izazivanju krvavog bratoubilačkog rata, čovekom koji se ponosi svojom ulogom u razaranju države čiji je nestanak girnuo u rat i stradanje milione Srba, Muslimana i Hrvata”.

Mesić se pridružio listi albanskih lobista, koji su za krvavi novac, stečen trgovinom narkoticima i ljudskim organima, spremni da učine sve, čak i da ratne zločince nazivaju svojim prijateljima”, kaže se u saopštenju Srpske liste dostavljenom medijima.

Podsećajući na trenutnu situaciju u Vukovaru, gde se srpskom narodu ponovo preti, Srpska lista smatra da je Mesićeva izjava opasna i uznemiravajuća.

„Srpski narod ne može da se razočara ili da bude uvređen time što je u red njegovih neprijatelja, još jednom stao otvoreni i osvedočeni srbomrzac i čovek sumnjivog morala poput Mesića“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste, uz napomenu da Stjepan Mesić nije sposoban da pokaže ni minimum poštovanja za srpske žrtve, ali i za žrtve rata uopšte.

Podsećamo, Stjepan Mesić se juče u Prištini sastao sa kosovskim premijerom Isom Mustafom i rukovodstvom Alijanse za budućnost Kosova, javili su prištinski mediji na albanskom.

Anđelka Ćup