На међународном сајму туризма у Београду, изузетно интересовање за штанд Туристичке организације Грачанице

Штанд Туристичке организације Грачанице, на међународном сајму туризма

Штанд Туристичке организације Грачанице, на међународном сајму туризма, био је изузетно посећен. Задатак запослених у организацији, као и локалне самоуправе, јесте даље представљање туристичких потенцијала Грачанице, али и представљање безбедносне ситуације потенцијалним туристима, која је тренутно задовољавајућа.

На међународном сајму туризма у Београду, штанд Туристичке оргаизације Грачанице је био изузетно посећен, каже директор те организације, Бобан Петровић. Ове године, остварена је сарадња са неколико туристичких организација у земљи и региону, али и свету, додао је Петровић, нагласивши да успеха не би било да нема апсолутне подршке општине Грачаница.

„Посетиоци нашег штанда највише су се интересовали за витешки фестивал „Шилд“, који ће се ове године одржати у оквиру Видовданских свечаности од 23. до 25. јуна. Поделили смо преко 500 туристичких водича, више од 2.000 флајера, имали смо десетак састанака са агенцијама и већ су најављене посете Тајванаца, Јапанаца итд.“, рекао је Петровић Информативној служби општине Грачаница.

Штанд Туристичке организације Грачанице, обишао је и први човек ове општине, Владета Костић, са директорима општинских одељења, а у посети сајму је били су и замеником косовског премијера Бранимир Стојановић. Изражавајући задовољство постигнутим резултатима у развоју туризма у општини Грачаница, Костић истиче да би резултати били и бољи да не постоји још увек проблем са безбедносном ситуацијом, односно са перцепцијом потенцијалних туриста о стању на Косову.

„Неке анкете које су рађене показују да су људи расположени да у Грачаницу не долазе на један дан, већ и на продужени викенд. Али оно што је највећи проблем у развоју туризма код нас, јесте страх за безбедност и ми морамо у наредном периоду да покушамо да ослободимо људе, да их охрабримо да слободно дођу како бисмо их упознали са оним чиме располажемо, јер на крају крајева и ми са својим породицама живимо у Грачаници“, казао је Костић приликом посете Међународном сајму туризма у Београду.

Осим Грачанице, туристичку понуду на Међународном сајму туризма у Београду представили су и општине Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток, Лепосавић, Штрпце и Призрен у оквиру штанда Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Анђелка Ћуп