Акција „Младе активне Грачанице“, цвет и чоколадна бомбона за све даме

Фото:ГрачаницаОнлајн

Поводом осмог марта Међународног дана жена активисти „Младе активне Грачанице“ су делили цветове и чоколадне бомбоне припадницама лепшег пола. Акцијом, коју су данас пре подне организовали у центру Грачаници, из ове невладине организације  поручују колико су жене важне друштву, иако им оно не пружа довољно могућности да се и докажу.

„Статистика је заиста поражавајућа, јер према последњим исраживањима, бар овде на Косову,  чак 67% жена старосне доби од 15 до 35 година је незапослено“, каже Петар Ђорђевић, један од организатора акције и активиста „Младе акдивне Грачанице“.

У оквиру акције коју су подржали и власници неколико приватних локала, млади активисти из Грачанице су пролазницама делили по цвет и служили их чоколадним бомбоанама.

Петар Ђорђевић, НВО МАГ, Фото: ГрачаницаОнлајн

„ Штампали смо  честитке за мотивационим порукама намењеним дамама и захваљујемо се цвећари „Орхидеја“ из Грачанице, бутицима „Најс“ и „Хелена“, продавници „Ера“ који су помогли нашу акцију“, каже Ђорђевић.

Из НВО „Млада активна Грачаница“ подсећају да о проблемима жена и њиховим правима треба говорити свих 365 дана у години и позивају даме на велику осмомартовску журку коју организују у петак 10. марта у „Генгиш Пабу“ у Грачаници.

И.М.