Организација „28. јун“ уручила рачунаре деци из Старог Грацка

Организација „28. јун“ поклонила је у уторак 7. марта компјутере намењене ученицима Основне школе „Браћа Аксић“ у Старом Грацком код Липљана, саопштили су представници ове хуманитарне организације из дијаспоре.

Из Организације „28. јун“ истичу да су рачунаре деци из Старог Грацка допремили 7. марта, али да су у медијима намерно изнели погрешан датум ( Блиц: 28 фебруар) како би спречили мешање албанских власти на Косову и Метохији да онемоуће или спрече акцију. Подсећају да су приштинске власти већ покушавале да ометају њихов рад још од кампање #NoKosovoUnesco током које је прикупљено 140. 000 потписа.

Председник организације Филип Филипи Јанковић изјавио је  да му је велико задовљство што ће усрећити малишане са Косова и Метохије који живе у тешким условима.

“Контактирао нас је учитељ Зоран Ћирковић из школе „Браћа Аксић“ из Старог Грацка, школу похађа 16 ђака који живе и уче у тешким условима, веома су скромни. Потражили су нашу помоћ у виду донирања компјутера који би помогли деци да се боље школују, а ми смо им обећали да ћемо им помоћи што пре. Такође смо покренули и хуманитарни број за Србију 1733, тако да ћемо покренути велику кампању ради прикупљања средстава за следеће пројекте”, објаснио је Филипи.

Акцију  рачунара за ученике школе „Браћа Аксић“ помогао је и подржђао „Алфа Универзитет“, наводи се у саопштењу Хуманитарне органзације из дијаспоре „28. јун“.

 

И.М.