Стојановић и Костић са амбасадором Мађарске на Косову

Заменик премијера Косова Бранимир Стојановић и председник Општине Грачанице Владета Костић угостили су данас амбасадора Мађарске на Косову Ласла Маркуза и упознали га са животом Срба, њиховим потребама и проблемима.

Стојановић и Костић су са амбасадором Маркузом разговарали о капиталним пројектима, о могућности да Амбасада Мађарске из свог фонда помогне имплементацију пројеката преко којих би било могуће упослити младе људе и на тај начин смањити стопу незапослености која је један од већих проблема Срба на Косову.

Заменик премијера је у разговору са амбасадором Маркузом и градоначелником Костићем истакао важност пројеката који су у платформи „Наш план“ наведени као приоритети за средине са невећинским становништвом. Поновио је да су за већину урађени пројекти, али да се са имплементацијом истих чека јер недостају донатори који би помогли реализацији на терену.

Заменик косовског премијера и градоначелник Грачанице су амбасадора Мађарске повели и у обилазак Дома културе.

Директор Дома културе Живојин Ракочевић је амбасадора Мађарске информисао са положајем културе и детаљима рада ове установе. Амбасадору Маркузу је предложио да преко атешеа за културу позове  ликовне уметнике и ствараоце из Мађарске да буду гости и учествују на Ликовној колонији која се сваке године одржава у Грачаници.

Амбасадор Мађарске је у обишао библиотеку, као и недавно отворену читаоницу „Даринка Јеврић“ у Дому културе, посетио пробу Ансамбла „Венац“, и глумце Приштинског позоришта.