Vetar uzrokuje česte nestanke struje u pojedinim mestima naše optšine

Foto: Ilustracija

Zbog vetra koji izaziva kvarove na elektro mreži u nekoliko mesta u opštini Gračanica i Lipljan koji se strujom snabdevaju preko elektorsistema „Uroševac“ dolazi do čestih prekida u snabdevanju električnom energijom, saopštila je info služba opštine Gračanica.  U saopštenju se dalje navodi da su ekipe KEDS-a na terenu i da rade na otklanjanju kvarova.

Opština Gračanica obaveštava stanovnike sela i naselja opštine Gračanica i Lipljan da do čestog nestanka struje dolazi zbog kvarova na elektro mreži usled jakog vetra.

Direktor javnih službi opštine Gračanica Vladica Trajković objašnjava da je snabdevanje strujom neredovno u mestima koja se električnom energijom snabdevaju iz elektro sistema Uroševac preko Lipljana.

„Zbog toga dolazi do nestanka struje u nekoliko mesta opštine Gračanica sa većinskom srpskim stanovništvom, kao i u mestima u opštini Lipljan gde većinu stanovništva čini albanska zajednica“, rekao je Trajković za portal Opštine Gračanica.

Prema njegovim rečima, u KEDS-u je potvrđeno da do kvarova na mreži dolazi zbog vetra i da ekipe na terenu rade na njihovom saniranju.