Напредњаци Приштине, Косова Поља и Липљана осуђују привођење Градимира Микића

Српска напредна странка

Општински одбори Српске напредне странке Приштине, Косова Поља и Липљана, најоштрије протестују против привођења градоначелника општине Ранилуг, Градимира Микића, због како је навела Косовска полиција, преношења промотивног материјала за предстојеће председничке изборе у Србији.

Напредњаци сматрају да је апсолутно несхватљиво и неоправдано привођење Микића, због тога што је у аутомобилу имао упаљаче и флајере са ликом председника Српске напредне странке Александра Вучића, „који од стране целокупне међународне заједнице и Европске уније важи за јединог лидера у региону коме је приоритет изнад свега стабилност и економско повезивање“, каже се у саопштењу достављеном медијима.

„Због тога је за нас привођење господина Микића политички потез, усмерен ка ширењу страха и осећања небезбедности код Срба на Косову и Метохији“, закључује се у саопштењу и позивају грађани да изађу на председничке изборе Републике Србије и гласају за лидера Српске напредне странке, Александра Вучића.

Подсећамо, градоначелник Ранилуга, Градимир Микић, у среду увече је ухапшен на административном прелазу између Косова и Србије, Бела Земља, али је после поноћи пуштен. Како је за РТВ Пулс из Шилова рекао портпарол косовске полиције Баки Кељани, против Микића је покренут поступак и подигнута оптужница за кривично дело „подстицање на националну, расну, верску мржњу, немир или нетолеранцију”, предвиђено чланом 147 Кривичног законика Косова, за које је предвиђена новчана или казна затвора од једне до десет година.