Канцеларија за КиМ: Расветлити околности напада на Србе у Косовској Митровици

Околности инцидента, у којем су повређена двојица Срба у северној Косовској Митровици, морају бити расветљене, а одговорни санкционисани, како би се упутила порука свима онима који Косово и Метохију желе да врате на стазу међунационалних сукоба, наглашава Канцеларија за КиМ у саопштењу медијима.

 „У веома запаљивој атмосфери на Косову и Метохији, која је створена низом једностраних аката и провокација Приштине, сваки међунационални инцидент може да изазове талас насиља и последице несагледивих размера“, упзорава Канцеларија за КиМ.

„Очекујемо да сви они који то чине престану да подстичу екстремизам и подгревају међунационалну напетост, јер дестабилизација није у интересу ни албанског, ни српског народа“, закључује се не крају саопштења.

Група Албанаца напала је синоћ двојицу Срба у северном делу  Косовске Митровице који су са озбиљним повредама превезени до болнице. Шеф оперативе Косовске полиције за север, Жељко Бојић је потврдио да је једно лице албанске националности, Б.А. (25), приведено, док се за осталим нападачима трага.

Анђелка Ћуп