Далибор Јевтић: Не одустајем да помажем нашем народу широм Косова

Фото ГрачаницаОнлајн: Далибор Јевтић и Светислав Ивановић

„Наша једина идеја као народа јесте да овде опстанемо, желимо да живимо у миру, да будемо своји на своме. Желимо да опстанемо и да расељене вратимо на Косово“, поручио је данас из Косовског Поморавља, министар за повратак и заједнице, Далибор Јевтић, нагласивши да Срби желе сужовит са комшијама Албанцима.

Јевтић је у селу Прековце у општини Ново Брдо, где је са градоначелником општине Светиславом Ивановићем, потписао уговоре о реализацији шест пројеката, нагласио да исту поруку прослеђује и косовској Влади, од које је затражио да престане са шиканирањем Срба.

„Пошто сам чуо да се наши сународници сусрећу са неким видом притиска када путују ка централној Србији, поручио бих властима у Приштини, односно косовској полицији да престану да шиканирају наше грађане и да их не користе у политичке сврхе“, рекао је министар Јевтић, подсетивши да Срби на Косову верују својој држави Србији, српској влади и њеном премијеру.

Фото ГрачаницаОнлајн: Далибор Јевтић

Министар за повратак и заједнице се осврнуо и на оптужницу коју је против њега подигло косовско тужилаштво.

„Иако су против мене подигли оптужницу за наводну доделу возила, ја немам проблема са оптужницама нити са односом појединаца,али ма какав био политички притисак, нећу дозволити да он утиче на рад нашег министарства и нећу одустати да помажем нашем народу широм Косова, већ ћемо наставити са реализацијом започетих пројеката“, нагласио је Јевтић.

Далибор Јевтић је данас обишао и породицу Насковић у селу Кметовце, а У Шилову је посетио Дечји вртић и породицу Антонијевић, којој је уз помоћ Министарства за повратак и заједнице, изграђена кућа.

Анђелка Ћуп