Завршена акција вакцинисања и кастрирања паса луталица у општини Грачаница

Фото ГрачаницаОнлајн

У општини Грачаница вакцинисано и кастрирано осамдесет троје паса, углавном луталица. Позивају се грађани да покажу љубав према животињама и да кастрираним псима дају воду и храну, која им је потреба после вакцинације, а посебно после кастрације.

Организација “straycoco.com”, у сарадњи са фирмом “Про Вет” и ветеринарима Бљендом Бејдони и Ериолом Паља, од 22. до 25.марта, у оквиру пројекат “Приштина, псећи азил”, организовала је акцију вакцинисања и кастрирања паса у општини Грачаница.

Вакцинисано је и кастрирано више од 80 паса. Углавном се радило о псима луталицима и захваљујући овој акцији, очекује се смањење броја паса луталица у наредним годинама. Организатори акције су спремни да се поново врате у општину Грачаница, како би наставили акцију под називом “Улови, кастрирај, вакциниши, пусти”, уколико добију позив од грађана или општинске администрације.

Позивају се грађани да покажу љубав према животињама и да кастрираним псима дају воду и храну, која им је потребна после вакцинације, а посебно после кастрације.

Анђелка Ћуп