Сајам образовања и изложба у част Милутина Миланковића

Фото: Плакат

Сајам образовања “Дођи и информиши се“ и изложба „Милутин Миланковић – Живот и дело“ биће организовани 4. и 5. априла 2017. године у  Дому културе у Грачаници.

„Дођи и информиши се“ назив је сајма образовања намењеног ученицима завршних разреда средњих и основних школа који ће на једном месту моћи да добију све потребне информације о студијским програмима. Свршени основци ће први пут моћи да виде понуде овдашњих средњих школа, што ће им помоћи у доношењу одлуке коју школу да изаберу за наставак образовања и усавршавања.

–  У уторак 4. априла од 10:00 часова своје програме представиће факултети Универзитета у Приштини, Висока економска школа струковних студија Пећ-Лепосавић, АЛФА БК универзитет из Београда и Универзитет за пословни инжењеринг и менаџмент у Бањој Луци.

– У среду 5. априла од 09:00 часова своје програме представиће средње школе које раде на територији централног Косова.

Документарна изложба ,,Милутин Миланковић- Живот и дело“ биће отворена у оквиру овогодишњег Сајма образовања у Грачаници.

Изложба са пратећим садржајем – пројекцијом документарно-играних филмова из продукције Удружења „Милутин Миланковић“ намењена је, пре свега,  ученицима али и широј јавности. Снагом свог талента, упорним и систематским радом, Миланковић се исказао  у низу научних дисциплина. Творац је најтачнијег календара, популаризатор науке и хроничар научних збивања свога времена. У свету је најпознатији као аутор астрономске теорије климатских промена, којом је објаснио мистерију ледених доба, чиме је трајно задужио светску цивилизацију.

Дом културе у Грачаници изложбу организује у сарадњи са Удружењем „Милутин Миланковић“, а Сајам образовања подржали су Општина Грачаница, Скупштина града Приштина и Универзитет у Приштини са седиштем у Косовској Митровици.