Реакција Татјане Лазаревић на саопштење УНС-а

КоССев

После саопштења Удружења новинара Србије, поводом селективног обавештавања медија од стране канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, на основу, како је речено, изјаве Татјане Лазаревић, главне и одговорне уредице портала Косово Север, саопштењем се огласила и госпођа Лазаревић. Саопштење преносимо у целости…


Поштовани,

Ово саопштење, на жалост, не можемо да објавимо из неколико разлога:

  1. Текст не садржи реакцију, већ је скуп препричаних информација.
  1. Текст касни. Догађај се десио у прошлу среду, када смо истог дана и обавестили ДНКИМ.
  1. Моја изјава није веродостојно пренешена. Моја изјава је ублажена. Рекла сам „…за разлику од иницијално добре сарадње коју смо имали sa Службом за медије Канцеларије за КиМ, а постојимо три године, ову сарадњу сада, на жалост, оцењујем негативно. Они не одговарају на наше мејлове и питања, селективно позивају, најмање два пута нису позвали све медије за годину дана за догађај у Косовској Митровици,“ подсетивши представницу УНС-а са којом сам разговарала на посету руског амбасадора прошлог лета, када такође нисмо обавештени. Изјава није тако пренешена већ: „…Све више се дешава да новинаре селективно позивају и обавештавају“.

С обзиром на то да је овакав текст објавило кровно новинарско професионално удружење, од којег очекујемо да заштити новинарску професију и право на рад и адекватно реагује на притужбе за селективан приступ политичких и институционалних представника према локалним медијима, Удружење је оваквим текстом, тако обезбедило другачији контекст, којим се додатно наноси штета локалним медијима.

На крају вас молим да овај имејл, с обзиром на то да се налазимо на „bcc“ листи примаоца, проследите на остале адресе наших колега којима сте послали претходно саопштење.

 

С поштовањем,

Татјана Лазаревић

уредница

Косово Север портал


 

Анђелка Ћуп