Козарев: Изостанак дијалога штети свим грађанима Косова

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев оценио је данас да поруке из Приштине, којима се наставак дијалога са Београдом везује са расплет у предмету против Рамуша Харадинаја, потврђују да ни Едита Тахири ни њени надређени не схватају какав је уопште смисао дијалога и чему он служи.

„Неприхватљиво је и неразумљиво овакво противљење приштинских званичника владавини права и стварању предуслова за будућност Срба и Албанаца. Изостанак дијалога штети економији Косова и Метохије и свим грађанима који живе на том простору“, навео је Козарев.

Према речима Козарева, везивање дијалога за судбину једне особе која се терети за најмонструозније злочине је апсурдно и потврђује да у Приштини уопште не постоји свест о потреби стварања стабилног и просперитетног окружења у нашем региону.

„Док се албанска политичка врхушка у Приштини опире дијалогу и стварању складнијих српско-албанских односа, грађани на Косову и Метохији све више сиромаше. Али Едита Тахири и остале вође сепаратиста из својих фотеља, док гомилају лично богатство и привилегије, очигледно не примећују десетине хиљада гладних и незапослених суграђана,“, рекао је заменик директора Канцеларије за КиМ.

„Албански политички лидери у Приштини би коначно требало да схвате да је и кажњавање ратних злочинаца део процеса нормализације односа, и да стајање на страну човека за којег се основано сумња да је чинио злочине против Срба, Рома, али и својих сународника доприноси продубљивању међунационалног јаза на Косову и Метохији, а оне који тамо живе удаљава од владавине права и демократског друштва“, закључио је Козарев.