Продајом шарених јаја до опреме за школску фото секцију

Фото:ГрачаницаОнлајн

Продајна изложба шарених јаја организована је традиционално, десети пут, уочи Васкрса у Основној школи „Краљ Милутин“ у Грачаници. У изради шарених јаја учествовали су сви ученици школе, а новац прикупљен од продаје биће употребљен за куповину фото апарата и опреме за школску фото секцију.

Више стотина комада шарених јаја изложена су на штанду око кога су се у школском холу тискали ученици млађих и старијих разреда. Неки су доносила шарена јаја за продају, други их куповали и разгледали, а било је и ученика који су свратили само да погледају да ли је неко купио јаје које су они бојили.

„Овако је сваке године, ево већ десети пут организујемо продајну изложбу шарених ускршњих јаја и увек је интересовање огромно“, каже наставница ликовне културе Љиљана Ђорић.

Продајна изложба у школском холу, Фото: ГрачаницаОнлајн

„Сада сакупљамо новац за куповину фото апарта и опреме за потребе школске фото секције, а осим шарених јаја изложили смо и украсне плетене корпе које правимо са ученицима у нашем школском атељеу“, прича Ђорићева.

Тамара Ристовић са својим другарицама из одељења продаје јаја, Фото: ГрачаницаОнлајн

Ученице осмог разреда Тамара, Катарина, Криситна, Ивана и Милица биле су задужене за продају јаја и прикупљање новца.

„Одзив за акцију је и ове године био велики, што заиста радује, јер је сваки ученик наше школе уложио труд да украси, обоји и донесе што више јаја, каже Тамара Ристовић, ученица 8. разреда.

Новац који су прикупили од ранијих продајних изложби шарених васкршњих јаја ученици школе Краљ Милутин у Грачаници утрошили су на куповину ношње за фолкорну секцију.

И.М.