Nikola Kovačević osvojio drugo mesto na svetskom šampionatu u ful kontaktu u Austriji

Nikola sa trenerom Slobodanom Stanisavljevićem

Sedamnaestogodišnji Nikola Kovačević iz Gračanice osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju na svetskom šampionatu u ful kontaktu koje se održava u Inzbruku u Austriji. Posle jučerašnjeg trijumfa od 3:0, u kategoriji do 91. kg, nad Karlom Elasom koga je pobedio u borbi na domaćem terenu, Nikola je danas poražen od Mađara Tomasa Baroša.

Baroš je imao očiglednu prednost jer borilačke veštine trenira od svoje šeste godine, za razliku od našeg Nikole koji se ovim sportom aktivno bavi tek dve godine.

Foto: privatna arhiva

Mladog kik boksera iz Gračanice poraz  nije obeshrabrio. Poručuje da je zadovoljan srebrnom medaljom, ali da će nastaviti da trenira kako bi već naredne godine osvojio svetski tron u ful kontaktu.

„Naravno da ću  još intenzivnije trenirati i  boriti se. Moj cilj je da jednog dana osvojim titulu šampiona sveta i radiću na tome“, rekao je Nikola za naš portal.

Posle dodele medalja, Nikola kaže da je i dalje pod jakim utiscima i emocijama.

„Presrećan sam što se kući vraćam sa srebrom i što sam na ovom takmičenju branio boje Srbije“, rekao je Nikola.

Mladi borac iz Gračanice u Austriji je nastupao ispred niškog Kik boks kluba. Nikolin trener Slobodan Stanisavljević je ponosan na uspeh mladog kik boksera i kaže da srebro na Nikolinm grudima sija jače od bilo kog zlata.

Nikola Kovačević, Foto: GračanicaOnlajn

„Veoma sam ponosan na svog trenera koji me je od početka podržavao i pomagao, a još srećnijim me čini to što smo pokazali svetu da mora da napravi mesta i za one takmičare koji dolaze iz jedne male enklave“, rekao je Nikola Kovačević za GračanicaOnlajn.

Nikola Kovačević je učenik trećeg razreda prištinske Gimnazije koja je izmeštena u Lapljem Selu.

I.M.