Помозимо Теодори Врањешевић!

Фото: Фејсбук

Деветогодишња Теодора Врањешевић, ћерка нашег колеге новинара Богдана Врањешевића, болује од акутне мијелоидне леукемије, облика малигног обољења. За даље лечење у Немачкој неопходно је да се прикупи 350.000 евра.Удружење новинара Србије (УНС) позива колегинице и колеге да се прикључе акцији прикупљања помоћи за лечењу Теодоре, као и да позив за прикупљање новчане помоћи објаве у медијима у којима раде.

Теодора се годину дана лечи на Институту за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Чупић“ у Београду, прошла је пет циклуса хемиотерапије, које, услед компликација, нису биле делотоворне. Једину могућност има да настави лечење Универзитетској дечијој клиници у Франкфурту (Немачка) где ће јој бити трансплатована коштана срж.

Теодора Врањешевић (фото: Богдан Врањешевић/Фејсбук)

За прикупљање новца остало је десетак дана, јер је Теодори потребно хитно лечење које може да започне тек када се на банковном рачуну клинике нађе 350.000 евра.

Кампања за донације почела је у среду увече на Фејсбуку, а за неколико дана биће одређен и број за слање СМС порука преко Фондације „Буди хуман“ Александра Шапића.

„Моја супруга и ја радимо у медијима и овај износ не бисмо могли да зарадимо у три живота! Дакле, толики новац, једноставно, немамо, ни близу. Али, немамо ни право да одустанемо од борбе за живот наше Теодоре, јер се и она протеклих годину дана бори као највећи ратник. Љубав према нашем детету, коју безгранично имамо као и сви остали родитељи према својој деци, даје нам снагу да гурамо, да се надамо и верујемо да ћемо уз помоћ добрих људи, институција, установа, компанија успети да сакупимо потребних 350.000 евра“, каже Теодорин отац, новинар „Курира“ Богдан Врањешевић.

Теодори можете помоћи уплатом на два рачуна у Ерсте банци, на име Богдан Врањешевић:

Dinarski račun: 340 – 32003872 – 78

Devizni račun: CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:

(navesti oznaku valute)

SWIFT CODE: GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA

ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:

SWIFT CODE: GIBARS22

ERSTE BANK A.D. NOVI SAD

BENEFICIARY:

IBAN:   RS35340000003200387278

NAME: VRANJEŠEVIĆ BOGDAN

ADDRESS: LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA

International Payments Department