Pomozimo Teodori Vranješević!

Foto: Fejsbuk

Devetogodišnja Teodora Vranješević, ćerka našeg kolege novinara Bogdana Vranješevića, boluje od akutne mijeloidne leukemije, oblika malignog oboljenja. Za dalje lečenje u Nemačkoj neophodno je da se prikupi 350.000 evra.Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva koleginice i kolege da se priključe akciji prikupljanja pomoći za lečenju Teodore, kao i da poziv za prikupljanje novčane pomoći objave u medijima u kojima rade.

Teodora se godinu dana leči na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu, prošla je pet ciklusa hemioterapije, koje, usled komplikacija, nisu bile delotovorne. Jedinu mogućnost ima da nastavi lečenje Univerzitetskoj dečijoj klinici u Frankfurtu (Nemačka) gde će joj biti transplatovana koštana srž.

Teodora Vranješević (foto: Bogdan Vranješević/Fejsbuk)

Za prikupljanje novca ostalo je desetak dana, jer je Teodori potrebno hitno lečenje koje može da započne tek kada se na bankovnom računu klinike nađe 350.000 evra.

Kampanja za donacije počela je u sredu uveče na Fejsbuku, a za nekoliko dana biće određen i broj za slanje SMS poruka preko Fondacije „Budi human“ Aleksandra Šapića.

„Moja supruga i ja radimo u medijima i ovaj iznos ne bismo mogli da zaradimo u tri života! Dakle, toliki novac, jednostavno, nemamo, ni blizu. Ali, nemamo ni pravo da odustanemo od borbe za život naše Teodore, jer se i ona proteklih godinu dana bori kao najveći ratnik. Ljubav prema našem detetu, koju bezgranično imamo kao i svi ostali roditelji prema svojoj deci, daje nam snagu da guramo, da se nadamo i verujemo da ćemo uz pomoć dobrih ljudi, institucija, ustanova, kompanija uspeti da sakupimo potrebnih 350.000 evra“, kaže Teodorin otac, novinar „Kurira“ Bogdan Vranješević.

Teodori možete pomoći uplatom na dva računa u Erste banci, na ime Bogdan Vranješević:

Dinarski račun: 340 – 32003872 – 78

Devizni račun: CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:

(navesti oznaku valute)

SWIFT CODE: GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA

ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:

SWIFT CODE: GIBARS22

ERSTE BANK A.D. NOVI SAD

BENEFICIARY:

IBAN:   RS35340000003200387278

NAME: VRANJEŠEVIĆ BOGDAN

ADDRESS: LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA

International Payments Department