На централном Косову поново сигнал за фиксну телефонију

Фото: ГрачаницаОнлајн

У свим српским срединама на централном Косову од данас поподне поново функиционише МТС сигнал за фиксну телефонију, потврђено је порталу ГрачаницаОнлајн. После 7 година, мештани Бресја, Угљара, Кузмина, Лапљег Села, Чаглавице, Преоца, Лепине, Радева, Сувог Дола и Новог Насеља код Липљана поново имају фиксну везу са читавим светом.

Славица Милић из Бресја каже за порал ГрачаницаОнлај да се изненадила када јој је данас поподне зазвонио фиксни телефон.

„ Изненадила сам се и зачудила када ми је у кући поново, после толико година, зазвонио фиксни телефон. Потпуно смо заборавили и престали да се надамо да ће икада да нам проради фиксни“, прича Славица и додаје да се обрадовала сигналу, јер ће сада моћи да се чује и са родбином у центалној Србији.

Срспске средине на централном Косову су без сигнала за фиксну телефонију од 26. септембра 2010. године, када су припадници Косовске полиције у пратњи чланова Косовске регулаторне агенције за телекомуникације поскидали ликнковске везе и пререзли каблове МТС- а на централном Косову.

И.М.