Marko Đurić: Separatizam je albanskom narodu na Kosovu i Metohiji doneo samo siromaštvo

Foto GračanicaOnlajn: Marko Đurić

Povodom izjave Ramuša Haradiaja, da će ukoliko postane premijer, a Srbija za to vreme ne izbriše Kosovo iz svog Ustava, ubaciti trećinu teritorije Srbije u kosovsku, oglasio se direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, porukom da Srbija nikome ne preti niti se plaši „begunaca od pravde“. Đurić je Haradinajevu izjavu nazvao provokativnom i istakao da je to potvrda „koliko je puštanje osumnjičenih za najteže zločine na slobodu, pretnja za mir i stabilnost u regionu.“

„Na Kosovu i Metohiji je počela predizborna kampanja i verujem da će se albanski političari utrkivati u ratobornosti, jer separatististi i presvučeni teroristi nemaju biračima ništa drugo da ponude.

Separatizam je albanskom narodu na Kosovu i Metohiji doneo samo siromaštvo i odlazak u ekonomsku emigraciju kao jedinu šansu za preživljavanje. Separatizam je dobro doneo jedino vođama separatista, koji su se preko noći od lažnih marksista i sledbenika Envera Hodže, preobrazili u milionere i milijardere, a sada te milione i milijarde stečene na krvi Srba i Albanaca, na izborima treba braniti mržnjom i ludošću“, kaže se u saopštenju Kancelarije za KiM.


U izjavi za televiziju Rokum, Ramuš Haradinaj je poručio Srbiji da sa Kosovom neće više da se „poigrava loš komšija“.

„Ako Evropa i Amerika ne odrade ovaj posao, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da uvedemo reciprocitet, dok oni drže Kosovo u svom ustavu, onda je red i na nas da trećinu njihove teritorije uvrstimo u našu teritoriju“, rekao je Haradinaj u emisiji kosovske televizije Rokum.


Anđelka Ćup

Save