Марко Ђурић: Сепаратизам је албанском народу на Косову и Метохији донео само сиромаштво

Фото ГрачаницаОнлајн: Марко Ђурић

Поводом изјаве Рамуша Харадиаја, да ће уколико постане премијер, а Србија за то време не избрише Косово из свог Устава, убацити трећину територије Србије у косовску, огласио се директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, поруком да Србија никоме не прети нити се плаши „бегунаца од правде“. Ђурић је Харадинајеву изјаву назвао провокативном и истакао да је то потврда „колико је пуштање осумњичених за најтеже злочине на слободу, претња за мир и стабилност у региону.“

„На Косову и Метохији је почела предизборна кампања и верујем да ће се албански политичари утркивати у ратоборности, јер сепаратистисти и пресвучени терористи немају бирачима ништа друго да понуде.

Сепаратизам је албанском народу на Косову и Метохији донео само сиромаштво и одлазак у економску емиграцију као једину шансу за преживљавање. Сепаратизам је добро донео једино вођама сепаратиста, који су се преко ноћи од лажних марксиста и следбеника Енвера Хоџе, преобразили у милионере и милијардере, а сада те милионе и милијарде стечене на крви Срба и Албанаца, на изборима треба бранити мржњом и лудошћу“, каже се у саопштењу Канцеларије за КиМ.


У изјави за телевизију Рокум, Рамуш Харадинај је поручио Србији да са Косовом неће више да се „поиграва лош комшија“.

„Ако Европа и Америка не одраде овај посао, онда нам не преостаје ништа друго него да уведемо реципроцитет, док они држе Косово у свом уставу, онда је ред и на нас да трећину њихове територије уврстимо у нашу територију“, рекао је Харадинај у емисији косовске телевизије Рокум.


Анђелка Ћуп

Save