Сарадња КПЗ и норвешке амбасаде још јача у будућности

Иван Томић и Пер Странд Сјастадом

Директор Канцеларије за питања заједница Иван Томић разговарао је данас са амбасадором Краљевине Норвешке на Косову, Пер Странд Сјастадом, коме је представио годишњи извештај о раду канцеларије, на чијем је челу.

У разговору са норвешким амбасадором, Томић је посебно истакао програм стажирања који финансира амбасада Норвешке и амбасадору захвалио на сарадњи и пруженој подршци на развоју стартегије „Наш план“.

„Пројекат стажирања је изузетно важан за све заједнице. То је једини пројекат који је на овај начин подржао младе људе и пружио им прилику да буду део институција, упознају се са њиховим радом, науче нешто ново и тиме унапреде своје знање. Обављајући праксу у институцијама, стажисти су на основу онога што су видели, могли да извуку закључке који ће им касније бити од помоћи, а можда и од пресудне важности при избору запослења“, казао је Томић.

Амбасадор Сјастад је задовољан, како је рекао, не само сарадњом, већ комплетним радом Канцеларије за питања заједница. Додао је да ће се и у наредном периоду наставити сарадња и да ће амбасада Норвешке и даље пружати подршку програму стажирања, али и да ће помоћи у финансирању пројеката који су од виталног значаја за заједнице.

А.Ћ.