Ђурић студентима из Хонгконга: Косово и Метохија латентни извор нестабилности у региону.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић примио је данас групу студената и постдипломаца „Сити универзитета“ из Хонгконга, који се налазе у вишенедељној посети Србији, Босни и Херцеговини и Хрватској.

Ђурић је студенте међународног права из Хонгконга упознао са радом и надлежностима Канцеларије за Косово и Метохију, дијалогом Београда и Приштине и начинима на који се тај процес одражава на евроинтеграције Србије.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је истакао значај дијалога за очување мира и стабилности у јужној српској покрајини и нагласио искрену и доследну опредељеност Београда за решавање несугласица мирним путем.

Он је, међутим, упозорио да, због тешке социо-економске ситуације, неспособности политичке елите у Приштини да одговори на егзистенцијалне потребе грађана, што за последицу има снажење политичког екстремизма, као и процеса верске радикализације, Косово и Метохија остаје латентни извор нестабилности у региону.

Ђурић је истакао значај доследне подршке Народне Републике Кине и Руске Федерације настојањима Србије да у међународној арени сачува своје интересе на Косову и Метохији.